22-08-2021

 

Een nieuw begin

 

Droom jij soms ook over een nieuw begin? Een nieuwe, frisse start, misschien op het gebied van relaties, werk of zelfs over een nieuwe woonplaats. Het kan zijn dat je toe bent aan verandering. Dit kan klein of groot zijn.

 

Wellicht ga je opnieuw studeren, verder studeren of jezelf nog meer ontwikkelen. Hoe fijn is het om ergens naar uit te kunnen kijken! Zelf kijk ik ook uit naar een nieuwe start. Dat gaat zoveel verschil maken in mijn leven. Ik weet van mijzelf dat ik het nodig heb om uitgedaagd te blijven worden. Ik houd van ontwikkelingen en groeimogelijkheden. Zowel om bij mijzelf waar te nemen als om te zien in anderen.

 

Gefocust zijn op het proces

 

Veel mensen leggen hun focus altijd op het grote doel. Daar is op zich niks mis mee natuurlijk. Maar wat als je daardoor al de kleine stappen niet meer ziet en waardeert op weg naar dit doel? Dan mis je de reis! En de reis op zich kan al zo inspirerend en bijzonder zijn.

Je bent op een punt gekomen waarop je een besluit hebt genomen. Waar komt bij jou die ommekeer vandaan, dit besluit? Wat heeft jou doen beseffen dat het tijd is voor verandering?

 

Als je dit opschrijft voor jezelf, ga je zien wat je dus nodig hebt in je leven en wat je belangrijk vindt. Het is essentieel om te weten. Het zegt veel over jou als persoon.

Wees dus niet alleen gefocust op je nieuwe doel. Hoe mooi is het als je bergwandeling maakt en je geniet van elke stap die je zet? Dan waardeer je het uitzicht boven op de berg nog meer. Als je haastig en gefrustreerd de berg oploopt mis je al het moois dat om je heen te zien is. Af en toe is het goed om eens even stil te staan en te beseffen van waar je vandaan komt.

 

Stappenplan

 

Wanneer je toewerkt naar jouw droombaan of droomleven, heb je vast een stappenplan gemaakt. Wat heb je nodig om je droom te verwezenlijken? Heb je meer kennis over bepaalde zaken nodig, is het nodig om jezelf nog meer te ontwikkelen en zo ja hoe pak je dit dan aan?

 

Een stappenplan is fijn om te hebben vind ik. Het maakt dat je droom binnen handbereik komt. Het is overzichtelijk, je weet waar te beginnen en daardoor kun je in actie komen.

 

Als ik naar mijn eigen leven kijk, heb ik veel geleerd van keuzen die ik heb gemaakt. Het is niet altijd gelopen zoals ik had gehoopt. Al met al heeft het er wel voor gezorgd, dat ik ben wie ik ben. Ik heb mijzelf ontwikkeld, ik heb grenzen verlegd, mooie herinneringen gemaakt, gewerkt op verschillende plekken en daardoor zoveel geleerd!

 

Nu heb ik een nieuw stappenplan. Meer dan ooit geniet ik van elke stap die ik zet op weg naar mijn doel. Ik ben dankbaar voor de mensen die ik op mijn reis ontmoet en de nieuwe dingen die ik meemaak.

 

Blijf dromen, blijf geloven en blijf ontwikkelen

 

Het kan ook zijn dat je jouw droom hebt losgelaten. Misschien zijn de pogingen op weg naar verandering in jouw ogen mislukt. Dit herken ik ook. Mijn leven had er heel anders uitgezien als mijn huwelijk in 2010 toch had doorgegaan. Maar alles wat ik daarna heb meegemaakt en al wat ik van die tijd heb geleerd zorgt er nu voor dat ik blijf dromen.

 

En ik wil het niet bij dromen laten. Wat toen niet “gelukt” is, was wellicht niet zo bedoeld of nog niet de juiste tijd. Dat weet ik niet. Het is nu eenmaal zo. Maar ik blijf geloven dat ik kan bereiken wat ik voor ogen heb. Ik heb nu geleerd om mensen om hulp te vragen of steun. Samen kun je zo ver komen!

 

Wanneer je vast blijft houden aan jouw droom, stappen bijstelt, leert van keuzen dan kom je er wel, echt! Misschien niet precies zoals je het voor ogen had maar via een heel andere weg. Denk eens aan alle mensen die je daardoor ontmoet hebt, of nieuwe plekken die je hebt gezien etc. Had je dat willen missen?

 

Blijf jezelf ontwikkelen. Dat doe je door stap voor stap de berg op te klimmen.


 

Vergeet vooral niet te genieten van alles om je heen! Geloof me, je verliest het doel niet zomaar uit het oog. Voor je het weet sta je ineens boven de berg!

 

Just enjoy every step!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een nieuw begin
Getagd op:                    

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.