08-08-2021

 

Vakantie

 

De vakantie is voor velen al begonnen. Het mooie weer in Nederland laat nog even op zich wachten. Toch lijkt het volgende week dan toch een beetje zomer te worden. Vorig jaar zijn veel mensen niet op vakantie geweest vanwege de Pandemie. Dit jaar hoor ik toch meer verhalen over vakanties naar het buitenland.

 

Hoe is het met jouw vakantie modus? Ben je nog aan het werk of geniet je ook al van je vrije dagen?

Vakantie is een tijd om te ontspannen en weer op te laden. Even niets moeten, rust en geen haast.

 

 

Herinneringen maken

 

Vakantie is een tijd om herinneringen te maken, samen met vrienden/vriendinnen, familie of je gezin. Samen leuke dingen ondernemen, bij elkaar zijn en tijd met elkaar doorbrengen. Je kunt ook herinneringen ophalen, lachen om tijden die geweest zijn, foto’s terugkijken of fotoboeken.

 

Tijd maken om dat te doen wat je echt wilt, je dromen achterna. Hoe mooi is dat! Als ik terugkijk op mijn vakantie, word ik blij. Het zijn dierbare herinneringen voor mij. Momenten waar ik echt van heb genoten. Met familie ben ik een aantal keer naar Oostenrijk geweest, een prachtig land! Wat voelde ik mij klein in die bergen maar ook dankbaar! De natuur zo mooi, het was elke dag weer genieten! En met mijn hobby; fotografie, kwam ik daar mijn dagen prima door.

 

Samen uit eten, rodelen, picknicken, rondrijden en naar een zwembad of pretpark. Het is zo fijn om hieraan terug te denken.

 

Vakantie
Oostenrijk 2016

 

Vakantie
Oostenrijk 2016

 

 

 

Tijd van bezinning

 

Vakantie kan ook een tijd van bezinning zijn. Zoals ik hierboven al schreef, kun je dat doen wat je echt wilt, waar je zin in hebt en nu de tijd voor hebt. Nadenken over hetgeen je wilt gaan doen of misschien wil je wel veranderingen door gaan voeren. Dat kan soms eng zijn, toch kan het je leven een enorme wending geven!

 

Wat ik de afgelopen jaren wel geleerd heb, is dat niets vanzelfsprekend is. Ik heb daar vaker over geschreven in een blog. Het kan goed zijn om je punten van dankbaarheid eens hardop uit te spreken of voor jezelf op te schrijven. Waar loop je tegenaan? Wat wil je graag anders doen? En hoe ziet het “anders” er dan voor je uit? Ben je tevreden?

 

Je hebt niet overal controle over. Wel heb je controle over jouw keuzen, jouw gedachten en jouw handelingen.

 

Ik kan niet op vakantie, vanwege meerdere factoren. Toch probeer ik op mijn manier te genieten, wanneer het droog is ga ik fotograferen of wandelen. Dan ben ik dankbaar dat mijn gezondheid met de dag verbeterd. Dankbaar dat ik gekozen heb voor het infuus, waardoor ik mij nu al veel beter voel!

 

Geniet!

 

Ik wil je bij deze een hele fijne vakantie toewensen. En als je al vakantie gehad hebt, geniet dan van het werk dat je mag uitvoeren. Dan geniet je ook extra van je vrije dagen of je weekend. Maak er een mooie zomer van. Zing, lach, dans, huil, verwonder jezelf. En geniet van wat je hebt, wie je bent, de mensen om je heen en van je gezondheid. Wanneer je door een moeilijke tijd gaat, bedenk dan dat het niet altijd donker is.

 

Voor alles is een tijd. Voor nu, geniet van elke dag!

 

 

Veel liefs!

Zonnebloem

 

 

 

 

 

 

 

 

Geniet van je vakantie
Getagd op:                    

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.