26-07-2021

 

Vele stappen gezet


Bij deze wil ik jullie graag laten weten hoe het nu lichamelijk met mij gaat. Ik heb jullie in eerdere blogs, meegenomen in mijn strijd rondom mijn gezondheid. Er is weer een hoop gebeurt en ik heb vele stappen gezet.

 

Iemand hielp mij om te focussen op de stappen die ik de afgelopen tijd heb gezet. De angsten die ik ben aangegaan en nog aanga. Dit kost veel energie maar het is ook fijn om te beseffen dat dit een vooruitgang is! De persoon die mij erop attendeerde ben ik dankbaar!

 

 

Angsten aangegaan


Het afgelopen half jaar was erg zwaar. Er is een hoop gebeurt. Ik heb veel in moeten leveren, vooral qua gezondheid. Nu komt er eindelijk een stijgende lijn, er is weer licht aan het einde van deze tunnel! Je wilt niet weten hoe dit voelt, een enorme opluchting.

 

Ik ben mijn angsten aangegaan. Ik heb mij laten vaccineren, een maand geleden kreeg ik mijn 2e vaccinatie. Het was vreselijk spannend omdat ik veel te veel nadacht over eventuele consequenties. Maar uiteindelijk wogen de consequenties wanneer ik niet zou gaan, veel zwaarder. Nu heb ik bepaalde medicatie kunnen stoppen waar ik mij erg beroerd door voelde. In plaats van deze medicatie ben ik nu begonnen met een nieuw medicijn via een infuus: Vendoluzimab. En wat ben ik blij met deze keuze! Mijn misselijkheid is eindelijk over en ik heb de eerste twee infusen geen last gehad van allergische reacties! Ook de angst voor de gevolgen van het infuus, heb ik overwonnen!

 

Vooruitgang


Door het starten van het infuus zoals hierboven beschreven, mag ik eindelijk stoppen met de Prednison! Na 7 maanden mag af gaan bouwen, dat duurt nog eens drie maanden maar dat geeft niet. In juni zou ik al afgebouwd zijn maar ik moest in mei wegens een opvlamming weer verhogen. Het afbouwen is geen pretje, veel last van bijwerkingen erdoor maar ik ga vooruit! Bij de fysio merk ik ook vooruitgang. Ik kan nu langer wandelen of fietsen.

 

Ik ben zo blij met deze vorderingen! Nu werk ik toe naar mijn afsluitende therapie; in september. Een traumabehandeling bij Psytrec. Ik zie er enorm tegenop, echter besef ik mij maar al te goed dat het ook vooruitgang zal gaan betekenen/brengen. Daar ga ik voor! Niet meer overleven, maar LEVEN.

 

 

 

Toekomst


Als ik nu terugkijk naar alle stappen die ik de afgelopen maanden heb gezet, kan ik trots zijn. Ik kom van ver, heb hard gewerkt en werk nog hard en ik kan nu zeggen dat ik blij ben met waar ik sta. Ben ik al waar ik zijn wil? Nee, zeker nog niet. Ik kan nu alleen ook de kleine stappen zien die mij tot hier hebben gebracht. Steeds de angst in de ogen gekeken en doorgezet. Niet opgegeven maar doorgegaan.

 

Nu zie ik weer een toekomst. Geen idee wat het mij gaat brengen, ik weet alleen dat het beter zal worden dan het was; anders en nu loop ik moedig verder.

 

De toekomst begint vandaag. Elke keuze die ik nu maak, draagt bij aan de toekomst die voor mij ligt.

 

Elke stap brengt jou dichter bij jouw doel. Ben jij je bewust van de stappen die je zet? Of ben je alleen gefocust op het grote einddoel? Ik hoop dat jij door middel van mijn verhaal, ook de kleine stappen zult zien die jij gezet hebt. De stappen die jou gemaakt hebben tot wie je nu bent en je gebracht hebben waar je nu bent.

 

 

Thankfull!

 

 

 

 

 

De stappen die ik heb gezet
Getagd op:                    

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.