18-07-2021

 

Het leven is niet maakbaar


Wat een bizarre week is het geweest. Hoe heb jij je week ervaren?

Een week geleden is Peter R. de Vries neergeschoten. Een ongelofelijk heftige gebeurtenis. Hij heeft een week gevochten voor zijn leven. Hij heeft zijn hele leven gestreden voor gerechtigheid en hoe! Maar deze strijd heeft hij verloren. Afgelopen donderdag overleed hij. Wat een verlies voor Nederland! Een held en strijder is van ons heengegaan.

 

Daarnaast zijn er op veel plekken heftige overstromingen. In Duitsland zijn vele mensen omgekomen, mensen zijn hun huis kwijt, er is verdriet alom. Ook in Luxemburg en Limburg zijn de gevolgen van de hevige regenval, enorm. Dit alles laat ons zien, dat het leven niet maakbaar is.

 

Weinig woorden

 

Al met al is het dus een trieste week geweest. Het nieuws komt wel binnen en laat mij niet koud. Ik heb al meerdere malen een poging gedaan om een gedicht te schrijven, echter blijven de woorden uit. Het lukt niet, de pagina’s blijven leeg. Dat gebeurt mij niet snel. Alles waar ik mij zorgen om kan maken, viel in het niets bij al dit nieuws. Voor mij zijn er medicijnen, ik kan geholpen worden. Hoe oneerlijk kan het leven zijn. Je kunt in één klap alles verliezen, zelfs je leven.

 

Wat valt er dan nog te zeggen? Wat doe jij om je focus te verleggen?

 

Focussen op het positieve

 

Wat doe je te midden van al dat negatieve nieuws? Het afgelopen jaar, eigenlijk al 1,5 jaar leven we al in een bizarre situatie. Niets is wat het was en gaat het ooit nog zijn zoals het was? Wie zal het zeggen.

 

Blijf je richten op de positieve dingen in het leven. Blijf dankbaar, voor alles wat je hebt, voor wat je kunt doen en voor ieder persoon die in jouw leven is. Een goede oefening is om elke dag te beginnen of eindigen met bijvoorbeeld 3 punten van dankbaarheid. Het laat het leven in een ander perspectief zien. Het maakt dat je je meer bewust bent van je rijkdom.

 

Want geloof me, rijkdom zit hem niet in het hebben van veel bezit of geld, het zit hem vooral in de waarde van relaties, gezondheid en de vrijheid die je hebt!

 

Door je te focussen op positieve punten word je vrolijker, dankbaarder en schenk je aandacht aan alles wat niet altijd en bovendien niet voor iedereen, vanzelfsprekend is.

 

Zo wees dankbaar! Dit mag je uiten in wat je zegt en doet.

 

Het leven is niet maakbaar
Getagd op:                    

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.