27-06-2021

 

Zoveel verdeeldheid/haat op Sociale Media

 

Waar je ook kijkt of dingen leest/hoort, het gaat allemaal over wie gelijk heeft. Iedereen speelt voor “deskundige”, denkt de wijsheid in pacht te hebben. Dit stoort mij zo enorm. Mensen maken elkaar onnodig angstig. In het begin van de pandemie werd gezegd dat de overheid ons bang maakte met het virus. Dit zie ik heel anders. Zij moeten ingrijpen wanneer iets grote impact kan hebben op de volksgezondheid.

 

Nu lees en hoor ik vooral berichten van mensen die zich uiten over het vaccin en hiermee anderen angstig maken. Waarom? Laat iedereen in zijn of haar waarde en de keuze maken die hij wil. Je kunt niet beslissen over wat een ander doet. Verspreid dan ook geen angstberichten of haat. De afgelopen week heb ik veel over mij heen gehad.

 

 

Mijn 2e vaccinatie

 

 

Vandaag ga ik om mijn tweede vaccinatie. Ik vind het spannend maar het is nodig om meer beschermd te zijn. Ik slik nu eenmaal medicatie waardoor mijn immuunsysteem zwakker is. Het zijn namelijk immunosuppressiva (afweeronderdrukkers van het immuunsysteem). Mijn afweersysteem werkt door mijn Colitis niet naar behoren. En ook al heb ik al Covid gehad, toch heb ik hierdoor 2 vaccinaties nodig. Veel mensen vinden dit vreemd, mijn lichaam heeft dus door het virus al antistoffen aangemaakt? Waarom vertrouw ik daar niet op? Ik ga daar niet meer over in discussie. Ik weet wat mijn artsen zeggen en de GGD en doe wat het beste is voor mijn gezondheid. Kan ik in de toekomst kijken? Nee! Dat kan ik nooit. Als kind ben ik ook gevaccineerd en dat is altijd goed gegaan. Ja, ik kan wel gek zijn dus wie weet heeft het toch een uitwerking gehad 😉

 

Maar alsjeblieft kunnen we elkaar gewoon respecteren. Eenieder in zijn waarde laten? De haat die op Sociale Media wordt verspreid is niet mals! Echt schrikbarend gewoon!

 

 

Liefde en vrijheid

 

We willen allemaal in vrijheid leven en in liefde niet waar? Met de mensen van wie wij houden, leuke dingen doen samen en op vakantie. Wat jouw afweging ook is, het is goed. Blijf vooral jezelf trouw maar leg alsjeblieft niemand iets op. Hoe jij hier ook instaat, iemand anders maakt keuzen op basis van zijn/haar achtergrond. Ik word zo verdrietig wanneer ik mensen elkaar zie uitschelden, belachelijk zie maken, treiteren, angst aanpraten etc. Niet eens alleen verdrietig maar ook boos. Zoals ik al schreef, heb ik door mijn situatie 2 vaccinaties nodig. En het kan zijn dat iemand anders daar niet voor kiest. Dat is ook prima.

 

Ik ben ik, jij bent jij en dat is oké. Je mag je grenzen stellen en aangeven. Maar ga niet over iemands grenzen heen walsen omdat jij het beter denkt te weten. Niemand weet precies hoe het zit. En ieder lichaam is uniek en reageert anders. Daar zou ik meerdere blogs over kunnen schrijven, dat bespaar ik jullie echter 😉

 

 

 

 

 

 

 

Infuus

 

Ik start heel snel al met het Vendoluzimab infuus. Daarvoor moet ik weer vaak naar het ziekenhuis. Dit is mijn keuze, in samenspraak met de internist uiteraard. Ook dat is spannend. Daar zie ik tegenop maar het wordt tijd dat ik mij beter ga voelen en mijn energie weer toeneemt. Dat kan alleen als ook mijn darmen rustig blijven en de juiste “onderhoudskuur” gevonden is. Ik kijk uit naar de dag dat ik de Prednison weer af mag bouwen!

 

 

Het zijn spannende tijden. Ten eerste omdat we niet weten hoe de toekomst eruitziet, ten tweede omdat het de vraag is hoe lang we onze vrijheid weer terug hebben en ten derde omdat er zoveel veranderingen plaatsvinden.

 

 

Nogmaals; blijf bij jouw normen en waarden. Leef en laat leven. En bovenal heb respect voor elkaar. Ik ben echt in staat al mijn accounts weer te verwijderen, zo ver wil ik het echter niet laten komen.

 

 

Heb lief, ontvang liefde en deel het weer uit!

 

 

Take care!

 

 

Verdeeldheid en haat op Social Media
Getagd op:                            

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.