07-06-2021

Neem je tijd


Tijd. Dagen, weken, maanden en jaren vliegen voorbij. Seizoenen in je leven wisselen zich af. Soms kan het koud zijn, te warm of geniet je juist van de zachte regen die de grond bevochtigd. Een tijd van zaaien en een tijd om te oogsten. Een tijd van komen en gaan, van vallen en opstaan. Voor alles is een tijd. Al wat je meemaakt in het leven krijgt een plaats.

 

Niet alles wat gebeurt heeft een reden, dingen gebeuren. The circle of life. Het leven kan hard en confronterend zijn. Neem je tijd. De tijd die jij nodig hebt, voor het leven dat je wilt kunnen leiden.

Ook een slak komt er wel, al duurt het even.

 

 


Storm


Het kan enorm tekeergaan in het leven, zoals wanneer het ontzettend heet is geweest en er daarna een enorme regenbui en onweer ontstaat. Zo kan je leven van het een op het andere moment omslaan. Ook dat gaat voorbij. Maar wat doe je in die tussentijd? Wat als het stormt? Je voelt je alleen, verloren in een bootje op de oceaan die door de hoge golven dreigt ten onder te gaan. Maar je bent nooit alleen. Je worstelt je een weg door stormen van gevoelens/emoties heen. Er zijn echter altijd mensen die klaar staan om je op te vangen. Je tranen te drogen en je mee te nemen de zon in.

 

Het kan stormen, waaien, onweren, regenen, hagelen, een tornado kan door je leven razen. Er zal echter ook een moment komen waarop de zon doorbreekt. Het zal niet blijven regenen. De storm gaat ooit eens liggen. Het is een proces, het leven vormt je. Je hebt nog steeds het stuur van jouw leven in handen.

 


Zaaien en oogsten


“Wat je zaait zal je oogsten”, die woorden heb je vast wel eens gehoord. Dat geloof ik wel. Zelfs in stormen kan je zaadjes zaaien, die je in een andere storm hard nodig hebt. Ze hebben door de storm heen wortel geschoten en gaan daarna groeien. Ze groeien uit tot een sterke boom die weer en wind kan doorstaan.

 

Zoals ik al eerder zei; stormen komen en gaan.

Neem de tijd, om te zaaien in jouw hart. Investeer in vriendschappen, relaties, zelfontwikkeling/ontplooiing, je gezondheid, in het verwerken van het verleden/gebeurtenissen en investeer in jouw herstel! Dit is zo cruciaal! Wanneer je te snel denkt op te veren na jaren van stormen in je leven, kan jouw boot omslaan. Dat wil je niet. Ik heb mij vaak als een drenkeling gevoeld. Ik ging kopje onder, doodsbenauwd en angstig maar kwam telkens weer boven. Dit heeft echter veel energie gekost. Ik had veel gezaaid; maar niet ten goede. Veel stress gehad, door blijven lopen met “open wonden”. Die oogst was niet fijn kan ik je vertellen.

 

 

 

 


Tijd voor herstel; een nieuw seizoen in je leven


Zo wat doe ik nu? Wat je zojuist gelezen hebt, is momenteel mijn situatie. Nu investeer ik in herstel. Geestelijk herstel maar wat nu ook belangrijk is voor mij; in mijn lichamelijke herstel. Ik ben nu aan het zaaien. Daarvoor moet ik soms het een en ander wegmaaien, snoeien etc. Om ruimte te creëren voor nieuw gewas. Dit is soms pijnlijk. Oude gewoonten doorbreken en daarvoor in de plaats maken voor nieuwe/goede en gezonde gewoonten.

 

Waar jij ook doorheen gaat, gun jezelf de tijd. Laat je nooit opjagen. Dan raak je opgebrand, je vuur kan doven. Grijp op tijd in! Neem de tijd om te verwerken wat je moet verwerken. Wanneer je het laat zitten en wegstopt, kan het later opschieten en dan is de oogst geen pretje! Dan ben je langer bezig om dit “onkruid” weg te halen. Het kan letterlijk je leven in de weg staan. Geloof me, ik spreek uit ervaring. Er komt een nieuw seizoen, altijd. Ga je door een storm? Wees niet bang. Je bent niet alleen en hoeft het niet alleen te doen.

 

Neem je tijd, om te groeien en weer te bloeien. Een ander trapt jouw “rem” niet in. Stel grenzen en weet dat je het tij kunt keren.

 

 

Elk seizoen brengt nieuwe dingen en herinneringen in het leven.

 

“Neem je tijd en kom sterker “tevoorschijn” als ooit tevoren! Je kunt het!”

 

 

 

 

 

 

 

Neem je tijd
Getagd op:                                            

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.