24 mei 2021

Pinksteren- belofte aan kracht

 

Wat gaat de tijd toch snel. We zitten alweer bijna in de maand juni. Het is Pinksteren. Tot 3 of 4 jaar geleden ging ik vaak naar de Pinksterconferentie in Flevoland. Dat was echt fantastisch! Nu heb ik gisteren mijn 1e vaccinatie gehad.

De laatste keer dat ik naar de conferentie ben geweest was in 2016, misschien 1 dag in 2017.

 

Nu denk je wellicht, wat is een Pinksterconferentie en wat is Pinksteren überhaupt?

 

Wat het voor mij betekent

 

Pinksteren vind ik een heel mooi feest. Het staat voor de uitstorting van de Heilige Geest. Dat is de Trooster, Jezus had beloofd de Trooster te sturen met Hemelvaart. Pinksteren komt van het Griekse woord: Pentèkostè, wat de vijftigste betekent. Omdat het 50 dagen na Pasen is.

 

Voor mij betekent het enorm veel. Het is een gedachte aan het feit dat ik niet alleen ben, er nooit alleen voor sta. Zeker in de tijd die ik nu doormaak, steunt mij dat enorm. De dagen dat ik energie heb, zijn zeldzaam. Ik kwakkel nog altijd met mijn gezondheid. Soms lig ik hele dagen of middagen in bed, vanwege bijwerkingen van medicatie of pijn in mijn buik.

Het is voor mij een troost te weten dat iemand mij ziet. Dat is wat ik geloof. Het geeft mij kracht. Iets dat ik niet kan omschrijven maar wat er wel is. Mijn tranen worden gezien, daar schijf ik niet vaak over maar ik ben vaak verdrietig. Ontzettend moe en soms boos over de situatie.

 

Troost

 

De troost en kracht die ik uit mijn geloof haal is onmisbaar voor mij. Gelukkig heb ik ook een hele mooie groep mensen om mij heen verzameld de afgelopen jaren. Bij hen vind ik ook troost en kracht wanneer het nodig is. Deze vriendschappen zijn zo belangrijk voor mij, bovendien ook gelijkwaardig! Dat is mij zoveel waard!

 

Een aantal jaren vecht ik al voor zowel mijn geestelijk als ook mijn lichamelijk welzijn. Sinds halverwege vorig jaar vooral ook lichamelijk. Soms zijn er dagen dat ik mijn bed niet uit kan komen. Of na drie uur al zo op ben, dat ik alweer terug mijn bed in duik. Toch troost mij de gedachten dat ik iemand heb naar wie ik ten alle tijden heen kan gaan. Ik hoef mijn ogen maar te sluiten en dan kan ik mijn hart uitstorten, een enorme geruststelling!

 

Wat is jouw bron?

 

Wat is jouw bron van kracht? Zoals ik hierboven heb beschreven haal ik allereerst mijn kracht en troost uit mijn geloof. Daarnaast vind ik steun bij mijn vrienden en familie. Het geloof is voor mij een onuitputtelijke bron. Het is belangrijk om te weten wat jouw kracht en energie geeft. Dat je iemand of iets hebt waar je naartoe kunt, wanneer je er zelf even doorheen zit. Wanneer de druk op je schouders te groot is, is het fijn om te weten dat je ergens heen kunt om de last te delen.

 

Je hoeft het niet alleen te doen.

 

“Je staat er nooit alleen voor tenzij jij zelf jezelf afsluit en niemand toelaat”

 

 

Ik wens je troost wanneer je het nodig hebt en kracht wanneer je te veel op je bordje hebt dan je kunt dragen!

 

 

Wat of wie is jouw reddingsboei?!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pinksteren-Troost
Getagd op:                        

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.