11-04-2021


Veranderingen


Wat is er in het afgelopen jaar veel verandert, op elk gebied, voor iedereen! Wat hebben bepaalde veranderingen bij jou teweeggebracht? Heeft het een positief effect of juist een negatief effect? En wat als het effect negatief is, zie je dan toch nog mogelijkheden?

 

Hoe houd je je hoofd boven water, wat heb jij nodig om onwankelbaar te blijven staan en door te gaan? Mogen jouw gevoelens er zo nu en dan even uit?

 

In het afgelopen jaar is er voor mij heel veel veranderd. Ik zit nog midden in een verwerkingsproces, maar ik blijf op zoek naar mogelijkheden. Zelfs nu ik nog meer beperkingen ervaar.

 

Op weg naar vrijheid, krachtig staande ondanks veranderingen.

Perspectief


Het leven is in een ander perspectief komen te staan, althans voor mij. Door de pandemie ben ik na gaan denken over wat écht belangrijk is in het leven. Ik hecht geen grote waarde aan materialisme. Veel meer ben ik mijn vrienden/vriendinnen gaan waarderen. Ondanks dat we elkaar nu niet (haast niet) zien en veelal bellen, is er veel meer diepgang gekomen. De vriendschap is sterker geworden.

 

Zo nu en dan is het fijn om gewoon even je hart te kunnen luchten. Om samen te kletsen of zelfs even uit te huilen. Wanneer je even niet meer helder hebt, hoe je verder moet, kan iemand anders jou juist weer andere perspectieven aanreiken. In hoeverre laat jij vrienden of mensen om je heen soms met je meedenken?

 

Iedereen beoordeelt problemen vanuit een ander perspectief. Een andere blik op een situatie kan helpend en verhelderend zijn.

 

Vanuit een ander licht

 


Stilstaan


Soms is het goed eens even stil te staan bij de verandering. Niet meteen aan de slag te gaan om meteen antwoorden te vinden voor problemen, of om oplossingen te bedenken die de veranderingen teweegbrengen.

 

Misschien ervaar je wel dat het fijn is om zo nu en dan eens even met jouw kind/eren aan de keukentafel te zitten. Even quality tijd voor elkaar. Al is het nu min of meer pure noodzaak. Maar welk deel ervan kun je ten goede behouden?

 

Je werkte misschien veelal op kantoor en bent noodgedwongen aan huis gekluisterd door de hele situatie. Maar welk deel ervan bevalt je wel goed? Sta eens even stil. Wat zegt jouw gevoel?

 

Hoe voel je je op dit moment? Wat zou je juist anders willen, als straks bepaalde zaken weer richting het “normale” leven gaan? Zoals ik eerder al benoemde, kan het soms helpend zijn om je situatie vanuit een ander perspectief te bekijken. Wat roept de huidige verandering bij je op, wat is er positief aan, wat juist niet? Wellicht kun je zelfs een lijst maken met voor-en nadelen. Wat valt je hieraan op?

 


Soms is het juiste moment nu


Wat heeft het lezen van bovenstaande tekst met vragen in je teweeggebracht? Heeft het je tot nadenken aangezet? Is het misschien zo, dat je al lange tijd een verandering wilde brengen in je leven maar dat je niet durfde? Dat al de zekerheden die je voor jezelf had ingebouwd wel prettig waren? Nu echter kan het moment zijn om drastische veranderingen aan te brengen? Nu? Ja, wellicht ben je noodgedwongen thuis komen te zitten. Had je een vaste baan die je nooit op durfde te zeggen maar lag je hart ergens anders.

 

Welke stappen kun jij nu zetten om een positieve draai te geven in deze “zware” negatieve tijd? Ik noem het zwaar en negatief, dat is mijn perspectief van de pandemie. Al zie ik nu echter ook wel vele positieve punten eruit voortkomen.

 

Ik doe dingen die ik anders nooit gedaan zou hebben. Ik neem bewuster de tijd voor mijzelf. Ik laat mijn hart spreken en ik probeer vorm te geven aan mijn dromen. Al is het nog niet altijd in de praktijk, dan al op papier of voorbereidend werk hiervoor.


 

“Want soms, soms is het juiste moment NU”


 

“Verandering hoeft niet eng te zijn, wanneer je er maar volledig achter staat en je eraan over kunt geven”


 

 

 

Veranderingen

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.