21-03-2021


Jouw stem


Afgelopen week hebben we allemaal weer de kans gehad om te stemmen. Heb jij jouw stem uitgebracht? Laat jij jouw stem horen, of laat je het elk jaar aan je voorbijgaan? Wanneer je jouw stem niet uitbrengt gaat hij automatisch naar de grootste partij, dat is dan ook jammer toch? Want jouw stem telt! Ik heb iemand gemachtigd om voor mij te stemmen. Ook al kon ik niet zelf gaan stemmen, ik wilde wel mijn stem laten horen.

 

De afgelopen tijd heb ik mijzelf niet goed met woorden kunnen uitdrukken. Daardoor is het een tijdje geleden dat ik een blog heb geplaatst. Maar ik wil mijn stem weer laten horen!

 


Waardevol


Hoe zie jij jezelf? Wanneer je in de spiegel kijkt, ben je dan tevreden? En dan bedoel ik niet alleen met je uiterlijk/figuur. Veel meer doel ik op het innerlijk. Kun jij jezelf recht in de ogen aankijken, of zijn er bepaalde aspecten in je leven waardoor jij je schaamt voor wie je bent? Achtervolgt het verleden je, of heb je ruzie met iemand en staat dat in de weg om jezelf goed te voelen? Jouw stem kan veel teweegbrengen. Je kunt er iemand een compliment mee geven waardoor die persoon kan stralen maar, je kunt er ook iemand de grond mee inpraten.

 

Jouw stem is dus heel waardevol, uniek, belangrijk en heeft veel invloed. Sta je daar wel eens bij stil? Wanneer jij je stilhoudt terwijl je hart het uitschreeuwt, beroof je jezelf van jouw vrijheid. De vrijheid om te spreken, jouw mening te geven en uit te dragen waar jij voor staat!

 

 

Authentiek
JIJ BENT UNIEK!

 


Mijn stem- ik ben een tijdje stil geweest


Lang heb ik mijzelf stilgehouden. Ik was stil en zwijgzaam op de basisschool, tussen mensen die ik niet kende en in de kerk. Dan spreek ik met name over mijn kindertijd en het begin van mijn tienerjaren. Wanneer ik ergens van overtuigd was echter, kon ik wel bij mijn standpunt blijven. Als ik iets niet wilde, dan deed ik dit ook niet. Zo ben ik nooit gaan roken, drinken of drugs gaan gebruiken. Dit kwam op mijn middelbare school wel veel voor. Het was niet de beste school wat dat betreft.

 

Toch kwam ik wel op voor hen die gepest werden. Ik had daar een gruwelijke hekel aan. Ik ben zelf ook gepest op de basisschool en middelbare school. Ik kon meevoelen met hen die belachelijk gemaakt werden, getreiterd, geschopt of zelfs bedreigd. Thuis was het geen “veilige haven” voor mij. Alles wat ik daar zei kon mij in gevaar brengen. Zelfs als ik niets zei, bracht dit mij soms schade toe.

 

Zo leerde ik mij vooral stilhouden, mijn woorden op een weegschaal te leggen. Mijn stem sprak niet, het was een stem die gemaakt was, een stem waarvan ik dacht dat mensen die wilde horen. Het waren woorden, maar niet mijn eigen woorden.

 


Krachtig


In de afgelopen jaren heb ik mijzelf goed leren kennen. Ik heb mijn eigen stemgeluid gevonden of misschien teruggevonden. Tevens heb ik nieuw geluid gemaakt. Ik heb mijn eigen mening ontwikkeld, los van alle andere stemmen die om mij heen schreeuwen. In deze tijd zijn er zoveel stemmen die zich laten horen, kun jij jouw stem er nog uit zuiveren?

Het kan soms overweldigend zijn, lastig, om bij jezelf en jouw standpunten te blijven. Maar alsjeblieft houdt vast! Geef jouw stem nooit weg, laat hem nooit vervagen of veranderen door toedoen van kritiek of zelfs negatieve uitlatingen over jou en de mening waar je voor uitkomt.

 

 

 


Blijf jezelf, je bent authentiek, uniek, speciaal en bijzonder. Er is maar een stem zoals die van jou, laat hem niet het zwijgen opleggen!

 


Volg jouw pad, maak jouw dromen waar op jouw manier. En schroom niet om hulp te vragen. Ik ben er voor je, mail me of reageer onder dit bericht en ik zal je stem HOREN!

 

 

 

 

 

Laat je stem horen
Getagd op:                        

2 gedachten over “Laat je stem horen

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.