Trots


Vorig jaar heb ik tijdens de Franse cursus een man leren kennen; Frans Verberk. We raakten in gesprek over de GGZ en over herstel. Door de coronatijd waren de lessen online. Zo Frans en ik spraken een keer af om eens te kletsen. 


Interessant


Frans heeft een heel scala aan levenservaring en ook een zeer boeiende werk carrière! Het sprak mij erg aan en ik was zeer geboeid en onder de indruk. Hij vertelde mij op een gegeven moment dat hij bezig was met de aanpassingen aan het boek "Verpleegkunde volgens het Neuman Systems model". 

Voor deze uitgave (de 7e druk) waren ze ook druk met het thema: Stigmatisering. Dit sprak mij enorm aan. Ik was hier zelf ook veel mee bezig en dacht hier veel over na. 

We planden meer afspraken om hierover te spreken met elkaar.

 


Medeauteur van het boek


Tijdens onze gesprekken kwamen er veel verschillende onderwerpen aan bod. Ik durfde open te vertellen over mijn leven. Op het moment dat we de eerste afspraak plande; zat ik zelfs nog intern op de PAAZ. 

De gesprekken hebben mij geholpen om weer sterker in het leven te staan. Ik durfde weer wat verder te kijken. Ik werd weer enthousiast om te schrijven. Ook merkte ik door de onderwerpen die we bespraken dat ik meer wilde doen met mijn ervaring. 

Zo kwam Frans met de vraag of ik mee wilde schrijven aan het boek! Wauw! Ongelofelijk. In mijn donkerste dal, echt mijn diepste dieptepunt in mijn leven werd er een ladder in mijn put gegooid! Ik zag dit en greep dit vast. Zo ben ik mee gaan schrijven aan het boek. 

 


Bijzonder


Ik vind het heel bijzonder hoe ik Frans heb leren kennen. Vooral ook gezien mijn situatie destijds. Omdat ik gelovig ben, zie ik daar zelf de hand van God wel in. Hij reikte mij een hand die ik heb aangepakt. Daardoor kon ik mijzelf herpakken en gaan werken aan mijn herstel. Ik zag het leven echt niet meer zitten, vorig jaar werd ook de Colitis Ulcerosa vastgesteld en ik had het wel gehad. God greep in! En wel via deze weg. 

Ik mocht schrijven over Stigmatisering en heb zelfs een klein stukje levensverhaal mogen delen met stigma als hoofdonderwerp.  

 

Ik ben medeauteur van hoofdstuk 5.5!

WAUW echt een hele eer!

 

Ik ben hier zo dankbaar voor! 

 


Echt een aanrader!

Het boek is zo interessant en ik heb er enorm veel van geleerd. Het is te gebruiken binnen zorginstellingen maar zeker ook binnen de GGZ! Echt een aanrader!

Betty Newman heeft een mooi model ontwikkeld wat zo bruikbaar is en helpend kan zijn. Ik hoop dat het veel verkocht zal gaan worden en ingezet zal gaan worden op vele plaatsen. Want in mijn ogen kan dit mensen echt verder helpen in hun persoonlijke herstel!

Niet meer kijken naar de DSM alleen of de aandoening. Maar juist kijken naar de persoon. Wie heb je voor je? Wat heeft hij/zij nodig en hoe komt die persoon in zijn/haar kracht te staan en hoe ontdekt of herontdekt die persoon zijn/haar kracht?

 

Kortom; een MUSTHAVE!

Uitgave “Verpleegkunde volgens het Neuman Systems Model”
Getagd op:                        

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.