8-01-2021

 

IMAGO*


Er zijn veel belangrijke momenten geweest de afgelopen week.  De vaccinatie is van start gegaan, een lichtpuntje na een donker jaar. Hoe ben jij de eerste dagen begonnen? Vol goede moed, met een sprankje hoop, hectisch, rustig, vol verwachting of ben je momenteel aan het strijden wegens ziekte of tegenslagen?

Vandaag was een belangrijk moment voor mij.

 


Een bijzondere dag


Vandaag was het voor mij een erg bijzondere dag. 2 Weken geleden besloot ik om te stoppen met mijn MBT-behandeling. Het is tijd om verder te gaan, ik heb veel geleerd en heb veel nieuwe inzichten verkregen. Vorig jaar was een erg bewogen jaar, ik heb me vaak eenzaam gevoeld. Toch was het geen verloren jaar. Ik heb mezelf beter leren kennen, mijn krachten en valkuilen ontdekt en ik sta sterker dan ooit.

 

Ik deelde op Twitter een foto van 2 jaar geleden toen ik volop sportte en vooral aan krachttraining deed. Sterk. Lichamelijk sterk. Nu voel ik mij ook sterk maar vooral mentaal sterk.

 


Blik vooruit


Het is tijd om vooruit te kijken. Alles uit je verleden heeft je tot de persoon gemaakt die je nu bent. Je blijft altijd in ontwikkeling. Je kunt zelf altijd uitdagen, nieuwe dingen aanleren want waar een wil is, is een weg! Wees niet hard voor jezelf, juist liefdevol. Omarm jezelf. Jouw verleden is misschien heftig of juist rustig, de manier waarop je ervoor kiest om ermee om te gaan kan je sieren. Het maakt dat je anders naar het leven kijkt, er anders instaat. Draag jouw verleden als een sieraad. Niet omdat de gebeurtenissen zo glansrijk waren maar omdat het jou verrijkt heeft en nu laat schitteren. Je voelt mee met de ander, bent empathisch, je bent gevormd en sterk geworden. Dat was misschien geen keuze maar het is wel je kracht.

 

Ik kijk positief vooruit. Ik voel mij geliefd door alle mensen om mij heen. Ik heb vandaag lovende woorden gehoord. Deze bewaar ik in mijn hart, het was bijzonder om te horen. Ik kan weer naar de toekomst kijken, hoopvol. Mijn talenten zijn nu zichtbaar voor mijzelf en deze wil ik maar al te graag in gaan zetten om mensen te helpen en steunen!

 

 

#Tevreden!

Tevreden


Lange tijd geworsteld met mezelf, met de therapie. Ik zat vol twijfels en ook vol frustratie. Wat ik wilde bereiken dacht ik niet bereikt te hebben. Het tegendeel is waar. Soms moet je alleen met een andere bril naar je situatie kijken. Niet naar wat er niet goed gegaan is, wat niet behaald is, wat niet uit de verf komt maar juist naar wat wél bereikt is.

Ik wil niet langer streven naar perfectie. Dat bereik ik immers nooit. Wat ik geleerd heb is tevreden zijn. Tevreden met wie ik ben, met mijn omgeving, met wat ik heb en bovenal door wie ik omringd word. Ik ben tevreden ja, zelfs rijk met een fantastische groep van vriendinnen om mij heen. Dat is echt een zegen!

 

“Wie ik was, ben ik nog steeds, wie ik zal zijn ben ik al, want elke vlinder begon zijn IMAGO als rups!”

 


Trots


Bij deze wil je echt graag aanmoedigen om te kijken naar jezelf, vanuit zelfliefde, compassie en met tevredenheid. Je mag trots zijn op jezelf. Je bent er, misschien nog niet waar je wil staan maar je bent onderweg. En zijn we dat niet allemaal?

We transformeren dagelijks, persoonlijke ontwikkeling is niet gebonden aan een jaartal of aan je leeftijd. Elke fase in je leven brengt je nieuwe inzichten, nieuwe ontmoetingen en nieuwe uitdagingen.

 

Zie wat er is en maak er het beste van!

 

Het is jouw 2021!

Liefs!


*(dierkunde) het resultaat van een volledige gedaanteverwisseling bij insecten

Zie: https://nl.wiktionary.org/wiki/imago


 

Imago*

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.