28-12-20


Het nieuwe jaar staat voor de deur;2021


Hoe gaat het met je? Heb je ondanks alle maatregelen nog een beetje kunnen genieten van de Kerstdagen? Ik hoop dat je je niet eenzaam hebt gevoeld. Ook al was je misschien alleen, dan hoop ik dat je middels videobellen of gewoon bellen, toch nabijheid hebt ervaren.

Kerst is het feest van licht, een aangename boodschap in deze “donkere” tijd.

 

Ik heb zelf alleen 1e Kerstdag een vriendin op visite gehad in de late middag/avond. De rest van de dag heb ik het rustig aangedaan. Gebeld met vriendinnen en ik heb zelfs mijn huis schoongemaakt (erg eigenlijk, zelfs op Kerstmis haha).


Anders dan anders


Het was een Kerst zoals ik hem nog nooit gevierd heb. Niet samen met familie, geen bezoekje aan de Kerstnachtdienst in de kerk noch een kerkbezoek op 1e Kerstdag. Dit is voor mij heel uitzonderlijk. En misschien voor velen met mij. Ik ben daarom erg blij, dat het mogelijk is om diensten via Livestream te volgen. Wat een uitkomst!

Ik was alleen, maar voelde mij niet eenzaam. De rust was welkom. Nu moet ik er wel bij vertellen dat ik door mijn medicatie erge last had van bijwerkingen. Daardoor ben ik erg moe en heb ik enorm veel last van mijn darmen. (Waar de medicatie juist voor bedoeld is). Gelukkig is mijn opvlamming nu wel ingedamd!

 

Hoe heb jij het ervaren? Heb je het wel met familie gevierd, misschien gewoon traditiegetrouw? Dan was het niet anders dan anders voor je. Al weet ik niet hoe jouw omstandigheden verder zijn.


Liefde i.p.v. discussies en haat


Het is mij de laatste tijd opgevallen dat er zoveel discussies plaatsvinden op Sociale Media. Dat is zo jammer. Het nieuwe jaar staat voor de deur en ik ben blij dat we 2020 af kunnen sluiten, hierin zal ik niet de enige zijn denk ik zo. De vaccins staan klaar om de mensen te gaan beschermen. We kunnen eindeloos blijven discussiëren over de werking ervan, maar laten we vooral achter het zorgpersoneel staan. De vaccins zijn goedgekeurd en ook al is dit veel sneller dan ooit het geval is geweest, ik twijfel niet aan de deskundigheid. Als je ziet hoe snel alles zich ontwikkelt tegenwoordig, besef ik mij dat mensen steeds kundiger worden.

 

Mijn wens voor 2021 is dat er meer liefde is voor elkaar, onder elkaar, online en ook zichtbaar in de maatschappij. Er zijn al zoveel goede doelen opgezet, mensen hebben vele nieuwe initiatieven gestart om medemensen te steunen en helpen. Hoe mooi is dat! We hebben elkaar nodig meer dan ooit. Liefde verdrijft de haat. Zo verspreid liefde op jouw manier, binnen jouw mogelijkheden en die kunnen eindeloos zijn.

 

 


2021


Zoals ik hierboven al beschreven heb, zijn vele dingen anders dan anders geweest. Ik heb het nu beperkt gehouden tot Kerstmis. De veranderingen dringen echter door tot de diepste laag in onze samenleving. Hoe sta jij daardoor nu in het leven en hoe zie jij 2021 voor je? Zie je het licht nog, of heb je genoeg mensen die het licht momenteel voor je kunnen laten schijnen wanneer jij in het duister tast?


 2021 Gedicht

2021 wat ga jij ons brengen komend jaar

Met het coronavirus zijn wij allen meer dan klaar!

Onze hoop misschien gevestigd op de vaccinaties die gaan starten

Een sprankje hoop in onze harten?

 

2021 breng jij ons weer de geliefde vrijheid

Kunnen we elkaar weer omarmen binnen aanzienlijke tijd?

Onze hoop blijft branden, samen staan we sterk

Samen de schouders eronder, samen aan het werk

 

2021 we strijden voor onze gezondheid

Hopelijk is het virus snel verleden tijd

En al die mensen die geliefden zijn verloren

Wens ik toe dat ze deze woorden horen:

 

“Je bent niet alleen” laten we hen dragen

Steunen en troosten op de donkerste dagen

 

2021 wees onze zonneschijn

Verlichting in pijn

Kracht in moeilijkheden

2020 jij behoort nu bijna tot het verleden!

 

Maar al die mensen die de strijd hebben verloren

Jullie stem wil ik bij deze laten horen!

Laten we samen vechten voor onze medemens

Liefde, troost, herstel en gezondheid, dat is wat ik eenieder toewens!


Bye bye, 2020


Hello 2021!

 

John Lennon Wall- Peace-Love on earth!

 

Nieuwjaar; staat voor de deur!
Getagd op:                                

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.