12 november 2020


De stip aan de horizon


 

De afgelopen maanden zijn voor veel mensen erg stressvol geweest en het is misschien nog steeds een stressvolle tijd. Tijd voor ontspanning is er misschien wel, echter zijn er vele manieren om te ontspannen weggevallen. Denk aan gezamenlijk sporten, wandelen, op vakantie gaan, samen een familiedag houden, een spelletjesavond met een groep vrienden of gezellig uit eten in een restaurant. Of denk aan een bezoekje aan de bioscoop het theater of een keigaaf concert!

 

Dit alles is nu onmogelijk. Natuurlijk zijn er nog vele manieren om te ontspannen. Misschien ben je zelf nog op zoek naar manieren die nu mogelijk zijn in jouw situatie.

 


Mijn lichtpuntje


Tijdens mijn opname op de Paaz, zat ik er compleet doorheen. Ik zag het leven echt niet meer zitten. Ik werd ingesteld op medicatie maar de eerste weken waren echt een nachtmerrie. Het ging steeds slechter met me. Er werd een ander medicijn gestart, dat gaf lichamelijk veel minder klachten gelukkig.

Toen werd ik benaderd door iemand van de cursus Frans waar ik daarvoor altijd aan had deelgenomen. Deze man, vroeg mij, naar aanleiding van mijn schrijven voor: “Samen sterk zonder stigma”, of ik open stond om mee te schrijven aan de 7e druk van een boek waar hij mee bezig was. Het boek heet: “Verpleegkunde en het Neuman Systems Model”. Ik vond het een hele eer. Ze zouden namelijk een hoofdstuk wijden aan Stigmatisering en dit uitwerken aan de hand van het model, zoals beschreven in het boek.

Het werd voor mij een lichtpuntje al vond ik het ontzettend spannend!

Zie ook mijn verhaal op: 

www.samensterkzonderstigma.nl/blog/taboe/


 


Nieuw perspectief


Doordat ik toe had gezegd om hieraan mee te werken, probeerde ik het schrijven zelf weer op te pakken. Tijdens de uren “Activiteiten” op de Paaz, heb ik het deels weer opgepakt. Ik maakte een afspraak met Frans Verberk. Dit was in een van mijn vrije weekenden, waarin ik naar huis moest. Het gaf een ommekeer in mijn situatie. Ik raakte enthousiast. Ik zag weer letterlijk een lichtpuntje. Het leven had nog kans om beter te worden, er zijn nog mooie dingen die op je pad kunnen komen. Dat is wat ik dacht. Het gaf mij werkelijk nieuwe energie en ook een ander/nieuw perspectief op mijn leven.

 

Ik was onder de indruk van wat Frans mij vertelde. Er is altijd een stip aan de horizon. Alleen soms heb je iemand nodig die je in de donkere tijden daarop wijst. Als je zelf tast in het duister is het fijn als iemand je bij wijze van, aan de hand neemt en sterren laat zien die jij niet zag omdat je naar beneden bleef kijken.

Wat heb jij nodig van je omgeving om uit de negatieve spiraal te komen? Waar ligt jouw kracht? Waar heb je altijd al een passie voor gehad? Blijf niet hangen in onmogelijkheden, creëer mogelijkheden in jouw situatie van nu!


“Ook al is je vlammetje nu niet zo helder en is het nu een waakvlammetje, een frisse wind kan de vlam weer aanwakkeren”


Stralend licht

Positieve flow


Sinds ik merk dat het nieuwe medicijn aanslaat, heb ik veel meer dingen ondernomen. Veel dingen lagen al tijden stil. Ik begon er steeds niet aan, dan kon ik ook niet falen. Tevens had ik er geen zin in en energie voor. Het interesseerde mij allemaal niet meer.

 

Lange tijd geleden hadden Bas en Monique, die ik ook nog ken van de Franse cursus, mij gevraagd of ik op hun camping een workshop wilde geven. Dit heb ik lange tijd voor mij uitgeschoven. Ik had er geen ruimte voor om aan te denken, ik kon niet vooruitkijken en wilde dit ook niet. Ik zag letterlijk geen toekomst. Corona had mij werkelijk verlamd. De wereld lag stil voor mij. Het was doodstil, in en om mij heen.

 

Sinds 2 weken voel ik mij beter. Ik ben weer actief. In plaats van in een negatieve spiraal, belandde ik in een positieve flow. Dit betekent meer ruimte in mijn hoofd, meer ruimte om te schrijven 🙂

 


Zie volgende blog!

In mijn volgende blog zal ik verder schrijven over de workshop op Camping: “Le Soustran” te Frankrijk. Zo ik hoop dat je die blog ook zult lezen, dat je benieuwd bent naar wat het voor jou kan betekenen!

 

Lieve schrijversgroet,

 

Jennifer

Stip aan de horizon
Getagd op:                        

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.