11-04-20

De quarantaine periode.


Wat brengt het toch veel teweeg in de mens. De wereld staat stil, teruggeworpen op onszelf. We moeten de kracht uit onszelf zien te halen om hier uit te komen, samen. De een is beter in het bedenken van initiatieven en daar stappen in te zetten dan de ander.

Gelukkig vullen we elkaar ook hier in aan. Op dit moment kan ik mij niet letterlijk inzetten om hulp te bieden. De angst verlamd mij. De ene dag erger dan de andere. Ik leer nu echt om met de dag te leven. En als dat niet lukt per halve dag, of zelfs per uur. Geloof me, dat heb ik echt nodig om erdoor te komen. 

Stormachtig

Vorige week zat ik er echt doorheen. Mijn wereld was zwart,pikzwart. Mijn leven stond ook stil en was bijna tot stilstand gekomen. Door hulp om mij heen van professionals, blijf ik steeds uitgedaagd worden om voor al te kijken naar wat ik wel kan en heb. Op "zwarte" momenten  zie ik dat echt niet. Nu is het niet pikzwart maar stormachtig met een donkere lucht. Zo nu en dan gaat de storm even liggen en kan ik weer helder denken. 

Donker &  Licht

De laatste 2 dagen waren redelijk grijs. Ik heb kaarten gemaakt voor verschillende zorgverleners in ons land. Ik heb er gedichten ingeschreven en deze naar de plaatsen toegebracht. Dat was een hele onderneming waar ik nu nog van bij moet komen. Maar het is gelukt! Een heldere ster die schijnt. Ik plaats hem in de lucht en staar ernaar. Mooi zo'n fonkelende ster omhuld door het duister. Ik zou hem niet zien als het niet donker eromheen was. Zo zie je maar, donker en licht zijn grote contrasten. Zij zijn er beiden om verschil te maken. 

Ster

Ook jij kunt verschil maken op jouw manier, met jouw middelen en wat jij voor handen hebt. Laten we een ster worden zelfs in onze nachtt.Dan schijnen we ook voor hen, bij wie het licht is uitgegaan. 

Ik heb FH en zeg altijd: "Zelfs met een been in het graf kan ik nog leven brengen". Humor helpt mij om te relativeren. Soms misschien erg sarcastisch of vol zelfspot maar dan lach ik mijzelf er weer even uit. Ja, sterren fonkelen niet voor niets. Zij lachen wellicht mee.

Stap voor stap

Stap voor stap komen we er. Ik zet mijn beste beentje voor. En als ik  met het verkeerde been uit bed stap, kan ik altijd nog op mijn handen lopen. ook dan kom ik langzaam vooruit. Morgen is het Pasen. Het feest van Leven. Laten we het leven vandaag beleven en doorgeven wat een ander leven kan brengen. 


Stay safe! Stay calm, dance in the rain! Shine in the night. 


 

Update quarantaine tijd