24 maart 2020

Dag 13 van mijn quarantaine tijd.

De dagen kruipen voorbij. Toch heb ik nog geen enkele dag iets genoteerd over hoe ik mij voel. Ik heb mijzelf thuis opgesloten. Ik durf niet meer naar buiten. Boodschappen laat ik bezorgen, alhoewel vanaf volgende week elke mogelijkheid “vol” is. Zo ik moet een andere manier gaan bedenken om toch aan mijn levensmiddelen te komen.

 

Het is vreemd om vanuit de “bezige bij” stand, tot stilstand te zijn gevallen. Elke dag was ik wel bezig met van alles en niets. Ik zat niet graag stil. Echter voordat deze wereldwijde crisis ontstond, kon ik al 2 maanden niet meer sporten. Ik had mijn rib gebroken, plus 2 gekneusd bij het kickboksen. Daar was ik dus al van “afgekickt”. Nu probeer ik wel elke dag thuis wat oefeningen te doen. Ik heb de dag erna dan mega veel spierpijn. Dat laat zien dat mijn spieren niets meer gewend zijn. Er is nog geen totale Lock-down in Nederland, al zijn de maatregelen wel aangescherpt. Er wordt steeds nadrukkelijk gezegd, dat je niet naar buiten moet gaan indien het niet noodzakelijk is. Dan vraag ik mij dus af of ik wel naar buiten mag om te wandelen om zo mijn weerstand te behouden. Je wordt niet echt vrolijk van het 24/7 binnen zitten. Maar ach, het is niet voor altijd. Nu even volhouden denk ik dan maar.

 

Ik probeer de high lights van het nieuws na te vragen aan familie of vrienden. Op die manier hoef ik zelf niet naar het nieuws te kijken en word ik niet getriggerd in mijn paniek- en angst. Dan zijn mijn emoties redelijk te behappen. Voorheen had ik dagelijks last van heftige paniek- en hyperventilatie aanvallen. Dat is een behoorlijke aanslag op je lichaam kan ik je wel vertellen. Het is dan ook zaak voor mij om afleiding in te blijven zetten. Niet “stil” te vallen. Het is een uitdaging om mijzelf te verzorgen, structuur aan te houden en te blijven bewegen.

Er zijn dingen die mij al gelukt zijn. Zo heb ik al 2 fotoboeken gemaakt via Albelli.com. Fotoboeken die al lang in de planning stonden maar waar ik mij steeds niet op kon focussen. Ze zijn al besteld en worden deze week afgeleverd. Fijn dat er nog mensen zijn die bestellingen leveren: Hartelijk dank aan alle leveranciers en bezorgers!!! En dan te denken aan al het zorgpersoneel, winkelpersoneel en alle vrijwilligers. Wauw, wat doen zij fantastisch waardevol werk! Ongelofelijk!

 

A BIG THANKS TO THEM!

Quarantaine

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.