3-12-19

 

Nieuwe visie

 

De start van mijn therapie, betekent een nieuwe visie op mijn leven. Dat wat ik tot nu toe heb geleerd, blijft mij altijd bij. Een aantal van die dogma’s die ik heb geleerd van kinds af aan, staan mij nu tegen. Zij hebben mij destijds echt wel geholpen, het was wat ik geloofde. Ik stond niet open voor andere meningen of visies op het leven. Als klein meisje, wist ik niet beter. Zij die om mij heen stonden waren mijn voorbeelden, ik keek naar hen op. Ik ben opgegroeid met drie oudere zussen en een moeder. Mijn ouders scheidden toen ik 4 jaar was. Zo ik ben niet opgegroeid met mijn vader. Ik werd meegenomen naar de kerk, door mijn moeder. Tot mijn 7e ben ik meegegaan. Vervolgens ben ik 2 jaar in geen kerk meer geweest en bleef ik thuis bij mijn zussen. Tot ik 9 jaar was en uitgenodigd werd voor een pannenkoekenfeest in een kerk, door een vriendin uit mijn klas. Ik ben op die uitnodiging ingegaan. Ik kwam in een warm nest terecht. Ik werd geaccepteerd en hoorde ergens volledig bij! Ik bloeide op, werd spraakzamer en zelfs toen ik eenmaal op mijn gemak was ook opstandig.

Er waren veel regels, dat vond ik fijn. Wanneer ik mij hieraan hield, werd dat geprezen en aangemoedigd. Het gaf mij echt houvast. Binnen no time, ging mijn moeder met mij mee omdat ze zag dat ik het er naar mijn zin had.

 

Ik kwam bij de “pastor/voorganger” thuis vanaf mijn 7e. Het was de vader van een vriendin. Zij waren een “heel” gezin, aten samen, gingen samen op vakantie en voerden gesprekken. Ik vond dat echt heel fijn want ik kende deze manier van leven thuis niet.

 

Zo begon de visie in mij te ontwikkelen op het leven. Voor mij was er geen andere manier om te leven, ik probeerde dan ook iedereen hiervan te overtuigen. Dit bracht schade in mijn familie en in mijn vriendengroep. Ik was star en heel zwart/wit. Deze overtuiging was waar! Ook al kreeg ik allerlei vragen en tegenstellingen toegeworpen, ik week niet af van deze leerstelling. Dit was juist, al het andere was fout.

 

Nu ik 29 jaar ben, heel wat jaren uit deze gemeenschap ben, heb ik heel wat bijgeleerd. Ik heb geleerd mij open te stellen voor andere meningen en leefwijzen. Dit is nog steeds erg moeilijk om te aanvaarden. Maar met de therapie die gestart is, weet ik dat al de dogma’s die vastgeroest zijn in mij ter sprake zullen gaan komen. Ik ben nog altijd gelovig en dat wil ik ook niet loslaten. Wel wil ik vrijer zijn, mij niet langer gevangen voelen en ook leren dat er niet één manier van leven juist is. Iedereen is anders. Iedereen heeft andere talenten, denkwijzen en leefgewoontes. Ik wil niet langer veroordelend overkomen. Niet zo stug aan regels/wetten vasthouden.

 

Probeer naar andere te luisteren. Jouw manier van leven is niet DE manier. Juist doordat we allemaal uniek zijn, kunnen we elkaar aanvullen en helpen dit leven te leven op een mooie manier.

 

Dit kan ik al wel schrijven maar nu nog zelf nog in mijn leven laten zien. Maar stap voor stap zal de muur die zich om mij heen bevindt, afbrokkelen. Zodat ik vrij mag geven en ontvangen!

Nieuwe visie

5 gedachten over “Nieuwe visie

 • 3 januari 2020 om 14:59
  Permalink

  Positive Impacts Of Technological Development

  In the simplest way, research paper thesis can be explained as a type of academic writing or custom writing which is more theoretical in nature. In an expository essay, the writer explains or defines a topic, using facts, statistics, and examples. But all philosophical essays can not be written in multidimensions or via SDGs. Critical essay: These are mostly used in the college, so make sure you include the academic voice while writing.

  Academic essay writing may not be easy, and you will need essay writing help, click need help with essays, to have help in essay writing handled by professionals, or make your order through e-mail, or phone call. Make sure to put in the required time to polishing your essay so that examiners get the feeling that you’ve written it with utmost dedication.

  this post
  site
  read this post here

  Melissa Explains It All My Life Unfiltered…All In Good Humor

  You can never write a successful academic essay until and unless your revise it properly. The doctoral thesis writers will be taught to stay in your necessities and cut-off dates and might for that reason aid you within attaining your tutorial targets. Has a proven track record of matching the perfect essay writer to the right customer and assignment every single time.

  Analytical Essay By Sharon White
  How To Write About Yourself In German
  What Motivates You?
  6dcb9ec

  • 28 januari 2020 om 16:06
   Permalink

   Hello Melvin,

   Thanks for the advice you have given. My goal is to help people with the struggles we can all experience in live, only in a different way maybe. I don’t wanna use statistics, because my written are just stories from my life and how I deal with dilemma’s. But I will seriously look to all the websites. I’m just a beginner and all help is welcome!

   I have to do research and see how other writers, writes their stories and what the structure is of the blogs they write.
   Especially the websites you called below your answer are very interesting.

   So thank you very much!

 • 23 januari 2020 om 07:10
  Permalink

  For And Against Essay

  English is a is an intemational languagelt is spoken all over the people of the world communicata with each other by this lainguagthis languag is used in everyday life-at home,in the market,in the office,at school,in college , is also the medicion of communication through email and intemet.moreover, english has been the medium of education in all parts of the important subgect like english,science, economics,history,geography,medicine,engenerring, taught in english.without understanding english the intemational student cannot get scholarship in america,britain,japan,china or other rich countries. Other college paper writing services can’t match our money-back guarantee too. After you’ve written up your observations into essay form, end with a conclusion that leaves the reader with something significant to think about. Of course, we provide school essay writing help, too.

  13 One university essay guide states that “descriptive writing says what happened or what another author has discussed; it provides an account of the topic”. Use our college essay writing service to reach success in terms of studying. It is just inappropriate for an academic essay writing service to include them in the total price.

  get redirected here
  additional hints
  visit website

  Useful Phrases For Writing Argumentative Essays

  English is a is an intemational languagelt is spoken all over the people of the world communicata with each other by this lainguagthis languag is used in everyday life-at home,in the market,in the office,at school,in college , is also the medicion of communication through email and intemet.moreover, english has been the medium of education in all parts of the important subgect like english,science, economics,history,geography,medicine,engenerring, taught in english.without understanding english the intemational student cannot get scholarship in america,britain,japan,china or other rich countries. The Topics for example essays are mostly drawn from the common subject matters that students write essay papers on. With the readers rendered attentive by the introduction and informed by the statement of fact, you must show why your position concerning the facts should be accepted and believed.

  Essay About Future Plan
  Is It Better To Travel With Family Or Friends
  Is It Better To Travel With Family Or Friends
  59013_3

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.