18-10-19

Nieuwe update

Het is alweer een tijd geleden dat ik voor het laatst geschreven heb. Toen ik jonger was ging dit mij gemakkelijk af. Ik schreef dagelijks in mijn dagboek. Hier heb ik momenteel veel meer moeite mee. Ik merk dat ik terugval in mijn oude ‘patronen’. Mijn agenda volplannen, waardoor ook mijn hoofd weer vol zit. Ik merk dat ik hier echt iets aan wil gaan veranderen. Ik kan dit niet blijven doen. Wat als ik weer ga werken? Hoe moet ik alles er dan omheen gaan plannen? Het gaat mij enorm tegenstaan. Alles schreeuwt om aandacht, ik wil iedereen aandacht schenken maar het probleem is dat ik tijd tekortkom. Er is een tijd geweest waarin ik helemaal geen afspraken plande, ik had nergens zin in, kwam nergens toe en bleef vooral graag thuis in mijn joggingpak. Ergens is het dus een goed teken dat ik er weer uit ga. Het probleem is dat het dan weer doorslaat naar de andere kant, wat is een balans vinden toch moeilijk! Hoe is het mogelijk dat het keer op keer gebeurt?

Goed, daar ga ik aan werken.

Er zijn nog meer punten waar ik echt aan wil gaan werken. Ik volg momenteel de MBTI. Dit is het voortraject van de MBT-behandeling. Ik kom mezelf echt tegen, het is confronterend maar ook heel interessant. De herkenning die ik voel is zo fijn! Elke keer is het alsof ik mijzelf een stukje beter leer kennen en begrijpen. Ik leer nieuwe dingen maar ontdek ook dat er veel aspecten in mij zijn, die er al zaten maar nu ineens helder worden. Misschien is dit niet heel duidelijk. Het is alsof de puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Ik word steeds een stuk completer.  De deeltijdbehandeling die ik heb gevolgd heeft een goede basis gelegd, waarop ik nu verder kan bouwen. Het voelt alsof ik opnieuw moet gaan bouwen, de basis die ik had in mijn leven was verre van stabiel.

Een van de dingen die ik aan de kant moet schuiven is mijn weerstand. Ergens wil ik heel graag aan mijzelf werken, anderzijds geeft het een gevoel van teleurgesteld zijn in mijzelf. Althans dat denk ik. Maar ik weet dat ik hierdoorheen moet. Het zal een worsteling zijn, toch zal het mij zoveel goeds gaan brengen. Dat ervaar ik nu al. Er gaat werkelijk waar een nieuwe wereld voor mij open.

Ik wil iedereen aanmoedigen om nooit op te geven! Jezelf tegenkomen kan erg helend zijn. En dat wat je irriteert, boos maakt, blij maakt of juist verdrietig, laat iets zien van jou. Het geeft een boodschap door. Het is aan ons ernaar te leren luisteren. Wat maakt dat je je voelt zoals je voelt? Luister naar je hart, het spreekt op zoveel manieren. Ik leer mijzelf kennen, soms is het een gefluister in mijn hart, geeft mijn lichaam signalen door of voel ik dat er iets is. Iets dat mij raakt, beweegt, ontroerd etc.

Een nieuwe weg ligt voor je.

Geef de moed nooit op. Wat je verleden ook is, wat je ook hebt meegemaakt; het is nooit te laat om een nieuwe weg in te slaan!

Verandering

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.