19-10-19

Dankbaarheid

Afgelopen dinsdag was Steenrijk &Straatarm weer op televisie. Ik kijk hier graag naar. Geluk zit niet in geld, geluk zit in jezelf. Het is maar net hoe je in het leven staat en waar je waarde aan hecht. Natuurlijk is het wel zo, dat wat geld hebben handig is. Zelf geloof ik niet dat ik ooit heel rijk zal worden, puur omdat ik dat doel niet nastreef. Ik ben graag goedgeefs, dit heb ik van jongs af aan van mijn moeder geleerd. Mensen in nood helpen, mensen die het minder hebben dan ik. Geven is zo fijn! Het maakt dat je je goed voelt, doen wat je kunt om te voorzien in de nood van een ander. Ik denk dat dit voortkomt uit het feit dat ik weet hoe het is om “niets” te hebben, niet rond te komen, financieel steeds problemen ondervond en al geholpen werd als kind zijnde. Ik kreeg de kleding van mijn zussen, kleding van vriendinnen of kennissen. Het was een feest als ik nieuwe kleding uit mocht gaan zoeken! Hier gaat een dankbaarheid onder schuil. Zo dankbaar zijn dat je spullen van anderen mocht ontvangen. Dankbaar als ik 5 gulden van mijn oma kreeg. Dankbaar wanneer iemand een snoepje gaf, mijn eten betaalde en ga zo maar door. Zelfs tot de dag van vandaag ontvang ik wat ik nodig heb! Dat is echte rijkdom! Wel zit het in mij om dan uit dankbaarheid iets te doen om mensen ervoor te bedanken.

Wat afgelopen dinsdag naar voren kwam bij Steenrijk& straatarm was dankbaarheid. Twee zussen begonnen de dag of sloten de dag af door op te schrijven waar zij dankbaar voor waren. Tevens waren zij erg optimistisch en geloofde ze in “groots dromen”. Dit heeft mij erg geïnspireerd en aan het denken gezet.

Een tijd lang heb ik ook opgeschreven waar ik dankbaar voor was. Dit hield ik een tijd vol maar toen stopte ik weer. Ik wil mijzelf niet verplichten om elke dag iets op te schrijven. Wel wil ik erover na gaan denken. Soms zijn kleine momenten zo waardevol maar zie ik het niet. Wat ik wil leren is om mijn focus te verleggen.

Ik denk dat we de wereld een stuk mooier kunnen maken door dankbaarheid. Vanuit dankbaarheid ga je alles wat meer waarderen, ben je blij als iemand je hulp biedt en wijs je hulp niet af uit trots.

Dankbaarheid brengt dienstbaarheid. Geef, ontvang en geniet!

 

 

Dankbaarheid

2 gedachten over “Dankbaarheid

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.